lørdag den 9. januar 2021

Anmeldereksemplar: The Witcher #1. - Det sidste ønske.

The Witcher. 

Titel: The Witcher #1. - Det sidste ønske. 

Original titel: Ostatnie życzenie

Forfatter: Andrzej Sapkowsi. 

Udgivet på dansk ved: Gyldendal. 

Udgivet på dansk den: 06/10-2016.

Antal sider: 361. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem. 



Det sidste ønske. 

Geralt er witcher, en mand, der gennem hård træning og magiske drikke er blevet monsterjæger og koldblodig kriger. 
Han rider fra landsby til landsby for at tilintetgøre frygtindgydende monstre og dæmoner, som hærger landet og overfalder uskyldige mennesker. 
Men ikke alt, der ser uhyggeligt ud, er ondt – ikke alt, der ser harmløst ud, er godt. 
Geralt er heldigvis i besiddelse af overnaturlige kræfter fx forstærket syn, evne til hurtig heling og delvis immunitet over for menneskelige følelser, hvilket gør ham til en imponerende og ubarmhjertig dræber.



Jeg har nu fået læst den første bog i serien "The Witcher" og jeg må sige jeg har mange blandede følelser omkring bogen her. 
Jeg havde lidt forventninger til den efter at have set netflix serien, og en del af dem blev også opfyldt, men den overraskede mig også på mindre positive måder. 
Dog er dette en serie jeg godt kunne være interesseret i at læse videre på en dag. 

Da jeg begyndte på bogen her havde jeg forventet det bare var en fuld fortælling og med en del af de oplevelser jeg kendte fra tv serien, og jeg kunne sådan set også genkende en del af oplevelserne, men bogens opbygning overraskede mig nu en del. Dette er nemlig ikke bare en fortælling, men en bog fuld af flere fortællinger, eller noveller som nogle ville kalde dem. Det var lidt som om vi så tilbage på oplevelser Geralt havde haft, at han fortalte os små fortællinger, i steder for at vi fulgte ham mens det skete, hvis det er forståeligt? Det var hvert fald noget helt andet end jeg havde forventet, og hvis jeg skal være helt ærligt, havde jeg vidst den del, havde jeg nok ikke læst bogen. 
Dog skal det siges at jeg endte med at nyde bogen, og som sagt har interesse i en dag at læse videre på serien. 
Trods det er små fortællinger vi får, kommer vi jo til at lære Geralt ret godt at kende, og bogen her har bare gjort mig endnu mere nysgerrig på at komme endnu længere under huden på ham. 
Geralt er en brysk mand, han har altid en skarp bemærkning på tungen, og fører sig frem med stolthed. Han er ikke en nem mand at knække, og han kæmper sig frem trods en masse modstand fra menneskerne omkring ham. 
Men jeg synes også jeg fornemmede en varmere personlighed under den hårde skal, og jeg håber jeg kommer til at se mere til den i de næste par bøger. 
Det har hvert fald været en fornøjelse at følge Geralt og lære ham at kende i løbet af denne første bog. 

Sproget i bogen er ret tungt, og kan godt tage noget tid at komme igennem, men jeg vil også sige jeg kan forestille mig det passer rigtig godt til den tidsalder bogen skal forestille at foregå i, så det er et stort plus. Dog var sproget lidt tungt at komme igennem, men den interessante og medrivende handling gjorde jeg læste lidt hurtigere. 
Denne bog er den første bog jeg læser af denne forfatter, og jeg har faktisk ikke hørt om andre værker fra ham, men jeg kan lide hans skrivestil. Den er meget lige på, og har en underkant at humor som gør det nemmere at komme igennem bogen.
Samtidig er forfatteren egentlig også ret god til at få alle karaktererne vi møder i løbet af bogen til at træde godt frem, og virke som ægte personer, livlige og interessante. Jeg følte ikke på noget tidspunkt at nogle at de bipersoner vi måder undervejs trådte i baggrunden eller virkede flade, de var hver i sær med til at gøre fortællingerne interessante. 
Så trods overraskelsen over opbygningen af bogen, og den forvirring den medbragte i starten, så vil jeg sige jeg nød bogen, og kun kan anbefale læsere der er klar på en lidt anderledes fantasy bog at give den en chance. 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar