mandag den 11. januar 2021

Anmeldereksemplar: Eventyret slutter her.

Eventyret slutter her.

Titel: Eventyret slutter her. 

Original titel: This Adventure Ends. 

Forfatter: Emma Mills. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 21/12-2020.

Antal sider: 329. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Sloane Finch. 

17-årige Sloane Finch skal til at starte i en ny skole på sit sidste år af high school. Hendes far er en succesrig forfatter med skriveblokering. For at han kan genfinde inspirationen, er hele familien flyttet fra New York til Florida, hvor de har holdt ferie mange gange.

I Florida bor tvillingerne Gabe og Vera. De har lige mistet deres mor, og til deres store skam har deres far hurtigt giftet sig igen med en ung kvinde på 22 år. Deres nye stedmor er gravid, og de kan slet ikke forholde sig til hverken tabet af deres mor eller den nye situation.

Overraskende for Sloane åbner tvillingernes vennegruppe sig for hende, og hun får for første gang i sit liv venner, der betyder alt for hende. Tidligere har Sloane ikke for alvor knyttet sig til nogen og har heller aldrig haft en bedste ven. Nu oplever hun pludselig sociale muligheder, som er spændende og altopslugende, men samtidig er det skræmmende nyt og usikkert. Da et maleri, som tvillingernes mor har malet, forsvinder, tager Sloane det på sig at lokalisere det igen sammen med en af sine nye venner. Jagten på maleriet bringer hende tættere på både hendes nye ven og de to tvillinger.




Så har jeg fået læst "Eventyret slutter her" en bog jeg var meget spændt på at gå i gang med da jeg elskede forfatterens tidligere bog "Uden fornuft." Jeg havde ret mange forventninger til den, og heldigvis levede den op til dem alle, og jeg endte med at elske bogen og Sloane Finch. 
Jeg skal med sikkerhed læse mere af Emma Mills når hun engang udgiver mere på dansk. 

Da jeg begyndte på bogen her blev jeg fanget allerede på de første par sider. Sloane Finch fangede mig med det samme med sin sarkastiske personlighed, og hårde ydre, og jeg slugte bogen på ingen tid, jeg følte nærmest siderne læste sig selv. 
Sloane er speciel, meget neutral i sine følelser og holdninger. Hun har altid en smart bemærkning på tungen, og bruger mange dårlige jokes som et skjold. Hun udviser ikke mange følelser omkring venner og andre generelt, men hun er alligevel en utroligt god ven for alle dem tæt på hende, og hun vil virkelig gå langt for dem alle, også selv om hun ikke selv lægger mærke til det. 
Sloane gennemgår lidt af en personlig udvikling efter hun flytter til Florida, og møder Vera og Gabe, hun bliver mere udadvendt, omsorgsfuld og åben, mere moden men stadig sig selv, fuld af sarkasme og smarte bemærkninger. 
Igennem bogen her sker der lidt af hvert, vi følger bl.a Sloanes ihærdige forsøg på at få et bestemt maleri tilbage som Vera og Gabes mor havde lavet. Jeg var virkelig imponeret over hvor hårdt Sloane arbejder på at få det her maleri tilbage trods hun ikke kendte Vera og Gabe særligt godt. 
Men hun prøver på sin egen måde også at hjælpe Remy med at finde ud af hvorfor Aubrey slog op med ham. Generelt prøver hun faktisk bare meget hårdt på at hjælpe alle andre. 
I baggrunden lure også lidt kærlighed, men det bliver aldrig det fremtrædende tema i denne bog, og det var jeg faktisk utroligt glad for. Denne bog handler meget om at være ung, venskaber, at lave fejl og sige dumme ting, at blive uvenner og så venner igen, men også den første kærlighed. Den fremviser bare ungdommen meget godt. 

Sproget i bogen er let og flydende. Det fuld at sarkasme og humor, men har også en vis portion seriøsitet i sig så det ikke alt bliver useriøst og latterligt. Jeg oplevede også bare med det lette sprog, og den spændende handling, at det var lidt som om bogen bare læste sig selv. 
Jeg er typen der fortrækker bøger hvor der er brugt massere at detaljer til at beskrive alt fra følelser til omgivelserne og hvad der sker, men jeg vil faktisk sige at det ikke er det Emma Mills bruger mest af i denne bog, men alligevel formår hun at skrive på en måde, hvor jeg stadig følte det hele var nemt at forestille mig, og læne mig tilbage og bare nyde. Og det et virkelig stort plus for mig. 
Men trods hun ikke bruger vildt mange detaljer på fx omgivelserne, så bruger hun en masse på sine karakterer. Hun har været super god til at få dem alle til at træde frem og være fulde af liv og energi. De føltes alle ægte, og spændende. Jeg nød virkelig at møde dem alle, specielt sådan nogle som Vera, Gabe og Remy, jeg tror slet ikke fortællingen ville have været det samme uden dem. 
Og så der også Sloanes familie, jeg elskede dem! Historien ville slet ikke have fungeret uden dem, og nøj hvor jeg elskede Laney, hun var altså bare fantastisk! 
Dette er altså bare en fantastisk bog, og jeg kan ikke anbefale den nok! Læs den og elsk den forhåbentligt lige så meget som jeg gjorde! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar