søndag den 3. januar 2021

Anmeldereksemplar: Rosemary Lane #3. - Ribstyvene.

Rosemary Lane. 

Titel: Rosemary Lane #3. - Ribstyvene. 

Original titel: Rosemary Lane #3. - Snowdrops on Rosemary Lane. 

Forfatter: Ellen Barry. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 28/10-2020.

Antal sider: 336.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Ribstyvene.

Lucy drømmer om en Bed & Breakfast ude på landet og overtaler mand og børn til at skifte storbyen ud med det charmerende Rosemary Cottage. Hun elsker det lokale liv, hvor alle kender alle og kerer sig om hinanden. Hun trives med smalltalk med gæsterne, og børnene blomstrer op på landet, hvor de har meget større frihed. Men da Lucy uventet bliver alene, bliver det svært at bevare entusiasmen for alt det nye. Pludselig er det ikke så spændende at være selvstændig og alene med to børn langt fra familien. Hvordan kommer man på benene igen, når sorgen er ved at gøre det af med en?

En af landsbyens særlinge, Kenny, er ved at blive dement. Han har altid været speciel, men begynder nu at komme galt af sted og genere naboer og have svært ved at klare sig selv. Den selvindsigt har han dog langtfra, så da sønnen James kommer på banen for at prøve at hjælpe, bliver det med mange eder og forbandelser fra Kenny, der er vranten som Kaptajn Haddock. James og Lucy er barndomsvenner og gik sammen på rov i Rosemary Cottages frugtbuske som børn. Endnu en gang finder de sammen om at overkomme livets udfordringer, men de er jo bare venner. Eller?




Ribstyvene var en bog jeg var meget spændt på at gå i gang med, da handlingen godt kunne virke til at række mere ud til den lidt ældre læser, men bogen faldt i god smag, og jeg nød virkelig at følge Lucy og James i Ribstyvene. 
Jeg fandt jo ud af efter at have læst bogen, at det faktisk er tredje bog i serien, men at det heldigvis er en serie man kan læse uafhængigt af hinanden, men skal helt sikkert have læst de andre to en dag! 

Da jeg begyndte på bogen her, var jeg lidt spændt på hvad jeg ville gå ind til. Jeg blev dog ret hurtigt fanget af handlingen, og kunne faktisk ikke stoppe før jeg var helt færdig med bogen. 
Vi følger både Lucy og James i løbet af denne her bog, dog føler vi mest Lucy og det var jeg lidt skuffet over. James får ikke særligt mange kapitler, og det var jeg ret ked af, for han virkede som en spændende og behagelig person, og jeg ville have elsket at lære ham endnu bedre at kende. Han virkede meget opmærksom på sine medmennesker, og som en person med et stort hjerte. Men han virkede også til at have en dyb baggrund, som jeg virkelig havde ønsket var lagt lidt mere fokus på, for det tror jeg ville have givet bogen den sidste stjerne. 
Lucy er en fantastisk og stærk kvinde. Hun er modig og stædig og ved hvad hun vil, der skal ikke meget til at få hende ned. Jeg elskede hvor overskudsagtig hun virkede i starten. At hun sådan bare lige åbnede sin B&B med sin mand og børn, og samtidig begyndte at lave blomsterdekorationer ved siden af, og stadig have tid til sin familie og sig selv. Jeg var meget imponeret. 
Lucy mister jo sin mand i løbet af bogen, det ingen hemmelighed ud fra bagsideteksten. Jeg følte virkelig med hende, hele hendes verden blev vendt på hovedet, og hun begyndte at tvivle på sig selv. Men hun kæmpede videre samtidig med hun sørgede. 
Og det er så en ting jeg faktisk nød lidt ved bogen, (altså ikke at hun sørgede) hun tog sig tid til at sørge over tabet af sin mand, hun kom ikke straks på benene og var ude på markedet igen for at finde en ny mand. Romance var ikke det store tema i denne bog, det var mere det at sørge over tabet af sin elskede, at komme på benene igen og få en ny hverdag til at køre og komme videre i livet på en rolig måde.
I løbet af bogen er Lucys mor også en del inde i billedet, og hold nu helt fast en træls kvinde. Ingen sans for timing, og verdens mester i at give sin datter dårlig samvittighed. Hendes mor var meget efter hende med at hun burde sælge huset, for hun kunne jo ikke klare B&B stedet selv osv osv, hun var virkelig en frygtelig kvinde, overhovedet ikke støttende omkring sin datter og hendes valg. Jeg kunne slet ikke fordrage hende... 

Sproget i bogen er dejligt let, og jeg følte nærmest teksten læste sig selv så hurtigt som jeg kom igennem bogen. 
Ellen er super god til at bruge massere at detaljer til at beskrive sine omgivelser, karakternes handlinger og udseende, og jeg havde let ved bare at nyde hvad der skete, uden at bruge for meget tid på at tænke over hvad der skete. 
Samtidig er Ellen også super god til at få sine hovedpersoner og bipersoner til at træde frem og virke ægte. Der var mange jeg nød at høre om, bl.a Della fra boghandleren, og Rikke, den danske pige der var alle vegne og havde massere af jobs. Og moren var også med til at gøre noget for fortællingen trods jeg ikke kunne fordrage hende. James far var også en fantastisk mand, meget åben og ret så frembrusende. Lidt overvældende til tider, men ret så fantastisk. Der var generelt bare mange spændende og varme personer med i bogen som jeg nød at møde. 
Denne bog fremvises som en julebog, men jeg følte ikke rigtigt julestemningen, for igennem bogen springer vi igennem nogle år, vi får sommer, efterår, forår og vinter, altså lidt af alle årstiderne. Når jeg tænker julebøger, er det bøger der egentlig kun foregår i juleperioden/vinterperioden, altså vil jeg ikke helt kalde denne en julebog. 
Men alt i alt vil jeg dog kalde dette en varm, hyggelig og sørgelig bog, som kun kan anbefales at give en chance. 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar