lørdag den 5. december 2020

Anmeldelse: Mindelandet #3. - Slægternes fejde.

Mindelandet.

Titel: Mindelandet #3. - Slægternes fejde.

Forfatter: Line Wenzel. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 20/09-2020. 

Antal sider: 304. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er vundet ved forfatteren. 

Slægternes fejde. 

I generationer har dronningeslægten regeret Sunira ved hjælp af sin magiske evne, men igen ulmer oprøret.
Vil magien endnu en gang afgøre kampen om tronen?

Efter hendes landsby er brændt ned, står syttenårige Iden uden noget sted at tage hen.
Mødet med den ambitiøse, men til tider naive Simen giver hende andet at tænke på idet han tilbyder hende arbejde som magiker.

Undervejs stifter hun bekendtskab med prinsesse Evyanna, og uden at ville det bliver Iden en afgørende brik i kampen om Suniras fremtid.
Da Iden står over for et afgørende valg, er det ikke kun Suniras trone, men også Idens hjerte, der er på spil.Så har jeg også fået læst det tredje og sidste bind i Mindelandet serien, og hvor må jeg sige den var interessant, og så medrivende! Jeg læste den i et hug, og hvor levede den da op til alle forventninger. 
Jeg er helt ked af at serien er slut nu, og jeg savner allerede universet, og glæder mig til at genlæse alle tre bøger en dag! 

I denne tredje bog følger vi endnu en ny karakter, denne gang følger vi nemlig 17-årige Iden, som kommer fra mindelandet, stedet hvor magikerer bliver sendt hen når de ikke længere har flere minder at bruge. 
Iden forlader sin landsby, men finder hurtigt ud af inden hun når for langt væk at byen brænder, desværre kunne hun ikke nå at gøre noget, og har derfor mistet alle, venner og familie er brændt væk, sammen med landsbyen.. 
Iden beslutter sig for at rejse videre, og møder en ung mand ved navn Simen på sin vej, som tilbyder hun kan rejse med ham, og det bliver starten på noget af en rejse for Iden, som skaber noget af nogle problemer for hende undervejs. 

Iden er ikke som de to andre vi har haft fulgt i denne serie, hvor de andre var fulde af energi, gejst og liv, vil jeg sige at Iden var meget stille, lidt følelsesløs og meget energiløs. Men hun virkede ægte, hun var ikke tom på den måde at hun var kedelig og flad. Hun var bare rigtig stille. Men der var også til tider hvor hun livede helt op og var fuld af energi. Jeg var ikke helt vild med Iden i starten, men endte faktisk med at synes ret godt om hende, og jeg nød virkelig at få fornøjelsen af at læse hendes fortælling. 
Igennem bogen her bliver vi endnu engang præcenteret for gamle karakterer, denne gang får vi fornøjelsen af at møde Telmaria fra første bog, men denne gang som voksen og dronning, og med eget barn, og det var nu lidt hyggeligt at se hvor langt hun var kommet med tiden. 
Prinsesse Evyanna er en interessant pige, sød, rolig og helt nede på jorden. Trods vi ikke får en synsvinkel fra hende, følte jeg som læser at jeg kom ret tæt på hende alligevel, og det var nu meget rart. 

Igennem denne tredje bog sker der en del, og vi følger Iden i sin kamp på at finde ud af hvad hun nu skal, hvad der er rigtig og forkert. Men vi ser hende også opdage kærligheden, som bestemt ikke er nem. 
Iden kommer generelt ud for meget, og hun kommer til at skulle tage mange store beslutninger, specielt omkring slutningen må hun tage en rigtig svær beslutning, men jeg synes bestemt hun gjorde det rette. Hun fulgte sit hjerte og gjorde hvad hun mente var det rigtige. 
Denne serie er altså bare helt fantastisk, og Line har virkelig gjort et godt arbejde med at bygge universet op, gøre det spændende og holde på læseren. Men jeg elsker også den måde som Line skifter karakterer fra bog til bog, men også tidsalderen, for vi kommer ikke til at følge dem alle i præcis samme tid. I første bog fulgte vi Telmaria som ung, og i anden fulgte vi Silje sammen med Telmaria's mor Leonora som ung, og nu har vi fulgt Iden mange år efter at Telmaria er blevet dronning. Det var noget jeg lige skulle vænne mig til i starten, men jeg er kommet til at synes om den måde serien er skrevet på, og synes det med til at gøre den lidt mere unik. 
Men Line er også bare fortsat god til at bruge så mange fantastiske detaljer, som gjorde det let bare at læne sig tilbage og sluge denne tredje bog på ingen tid, og kunne forstille sig det hele. 
Jeg er gået hen og blevet ret glad for Lines skrivestil, og glæder mig til meget mere fra hende en dag! 
Dette er altså bare endnu en serie jeg kun kan anbefale jer at læse, og så håber jeg i vil nyde den lige så meget som jeg har gjort! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar