fredag den 18. december 2020

Anmeldereksemplar: Rød og blå #2. - Den hvide enkes død.

Rød og blå. 

Titel: Rød og blå #2. - Den hvide enkes død. 

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes. 

Forlaget: Alvilda. 

Udgivet: 10/10-2020. 

Antal sider: 439. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så tusind tak til dem! 

Den hvide enkes død. 

 I byen Viduana lever mænd og kvinder adskilt. Alle forbrydelser straffes hårdt. Men ikke alle vil finde sig i undertrykkelsen …

BORGERNE i Viduana er rystede efter den brutale afstraffelse af Elias. Tanker om oprør spirer frem, og da enkerne strammer grebet om byen, skaber de kun flere fjender …

CLARA er gravid, men holder det hemmeligt, da hun vil have barnet ud af byen. Hvis hun bliver opdaget, vil det koste hende livet.

SILAS har dræbt Jastar i selvforsvar. Men de andre i mændenes kvarter vender sig mod ham. For man kan ikke ustraffet dræbe en af sine egne.

ELIAS hænger hårdt såret i Skammens cirkel. Han har mistet alt og planlægger sin hævn over enkerne.

Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.



Så har jeg også fået læst den anden bog i Rød og blå trilogien, og hold nu helt fast en fortsættelse! Den levede op til mine tårn høje forventninger og gav mig så meget mere end forventet. Dette er altså bare en fantastisk velskrevet serie, som jeg ikke kan få nok af! 

Den hvide enkes død starter sådan set fra hvor vi sluttede i første bog, så vi går heldigvis ikke glip af noget. Vi slap jo ved at vi fandt ud af at Clara var blevet gravid, Silas havde dræbt en af de andre mænd og skal nu straffes, og Emma/Elias blev opdaget under sit flugtforsøg og blev straffet, og det sådan set der vi fortsætter fra, og det bliver altså bare mere og mere spændende! 
Da jeg begyndte kunne jeg slet ikke stoppe med at læse, for jeg måtte bare vide hvad der skulle ske for de tre, og hvordan denne fortsættelse ville ende, og nøj hvor er jeg ked af jeg ikke har en fortsættelse at kunne fortsætte på med det samme!  
Jeg nød at være tilbage i Viduana og endnu engang følge Clara, Elias og Silas, men byen er blevet mere skræmmende, og farlig at bo i. Flere straffe bliver uddelt, og sikkerheden er blevet strammere.. 
Der sker en del spænding i løbet af de her 440 sider, og jeg kunne slet ikke stoppe med at læse trods det var hårdt, og der var mange ubehagelige og skræmmende oplevelser. 
Efter Clara har fundet ud af hun er gravid, begynder hun at tvivle mere og mere på byens levemåde, og tvivler på om hun ønsker og opdrage sit barn der, men tør hun at flygte? 
Elias er fuld af vrede efter sin straf, og ønsker ikke andet end hævn over sin bedstemor. Men hvordan skal han kunne få det fra mændenes kvarter? Og vil mændene overhovedet tage godt imod ham?
Silas har det svært efter at han i selvforsvar kom til at dræbe Jastar, og de andre mænd er mere og mere efter ham, men samtidig slås han også med følelserne for Clara, og informationen om at hun er gravid.. 

Handlingen i denne fortsættelse er lige så spændende, medrivende og vild som i første bog. Brutaliteten, volden og de hårde straffe bliver værre og værre i Viduana, og byen bliver mindre og mindre behagelig at være i da reglerne bliver strammere og strammere. 
Nicole har virkelig formået at skrue spændingen en tand op i denne fortsættelse, og hun formåede endnu engang bare at blive ved med at overraske mig igen og igen. Der skete bare så meget i løbet af bogen her hvor jeg tænkte "Ahva, hvad skete der lige der?!" Og jeg elskede det, for det gjorde også bare bogen så meget mindre forudsigelig, og jeg er virkelig spændt på hvad der skal ske i tredje bog nu, specielt med den slutning bogen her havde. Nicole har virkelig endnu engang formået at slutte af med en vild og ond cliffhanger, som jeg både hader, men også lidt elsker, for det gør jeg bare er en tand mere ivrig efter at læse videre på serien! 
I denne fortsættelse får vi faktisk kapitler fra en ny person, nemlig den sorte enke.. Jeg må sige det var virkelig spændende at få lov til at komme tættere på en af enkerne, og se hvordan de tænkte og havde det med byen de har skabt, og jeg så virkelig frem til hendes kapitler. De var også med til at gøre denne fortsættelse så meget bedre.
Nicole er også fortsat super god til at få alle folk vi møder i løbet af bogen til at træde frem og virke ægte og livagtige. Samt hun er god til at bruge massere af detaljer til at beskrive og detaljere byen, og hvordan det er at leve og være der, jeg kan slet ikke få nok af Nicoles skrivestil.
Alt i alt vil jeg sige at dette var en fantastisk fortsættelse, og jeg kan kun varmt anbefale den til jer læsere der ikke har noget imod en ret brutal, men medrivende serie.




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar