torsdag den 17. december 2020

Anmeldereksemplar: Spektrum #4. - Kvadrantiderne.

Kvadrantiderne.

Titel: Spektrum #4. - Kvadrantiderne. 

Forfatter: Nanna Foss. 

Forlaget: Genudgivet ved Gyldendal. 

Genudgivet: 08/10-2020. 

Antal sider: 527. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak! 

Noah. 

Noah er ekspert i at lyve, og i at blive uvenner med alle.

Han er også ekspert i at holde sig vågen. Helst for evigt. For med søvnen kommer alle de ting, som Noah desperat forsøger at fortrænge. Især det mareridt, hvor han er the bad guy.

Men hvordan flygter man fra sig selv – og fra den, man er bange for at blive?



Så er den fjerde bog i Spektrum serien altså også blevet læst, og sikke en læseoplevelse! Trods denne fjerde bog har været udgivet lidt tid i gammel udgave, havde jeg endnu ikke fået fornøjelsen af at læse den, men nu er den læst i den nye udgave, og hold da op hvor var den vild, og jeg er nu så klar til femte bog!

Da jeg begyndte på Noah's fortælling blev jeg med det samme fanget, og jeg kunne slet ikke slippe den igen, og læste den også ret så hurtigt, for jeg måtte bare vide hvad der skete for Noah! 
Noah er en speciel fyr, jeg kendte ham jo fra de andre bøger som den her bad boy, lidt af en røv over for de andre, men nu efter at have læst hans fortælling, kommet under huden på ham og lært ham at kende, forstår jeg bedre hans personlighed. Noah er ikke så hård som han virker, han er faktisk ret følsom under den hårde skal, og hold nu op nogle ting han slås med...
Jeg vidste egentlig godt han sloges med noget, det var tydeligt fra de andre bøger, men det vi bliver præcenteret for i denne fjerde bog, var noget vildere end jeg lige havde forudset. Noah sover ikke meget, for når han gør indhenter mareridtene ham, så han holder sig vågen så længe han kan, og ofte så meget at kan ikke kan finde forskel på virkeligheden og drømmene, og det giver ham en del problemer.. 
Jeg var jo lidt spændt på nu hvor vi fik Noah's historie, om vi så også fik en forklaring på hvorfor han ikke kunne fordrage Alban så meget, og det gjorde vi også. Noah har været igennem noget af en tur da han boede i Australien, som virkelig gjorde jeg egentlig godt forstod hans forbehold mod Alban. 
Men for en fyr der virkelig ikke kunne fordrage Alban, tænke han overraskende meget på ham, hvorfor må i jo læse bogen for at finde ud af. 
Igennem denne del følger vi Noah og hans kampe med at finde hoved og hale i virkeligheden og drømmende, men også at komme videre og finde svar i alt den kaos ham og de andre er endt i med tidsrejserne. Men samtidig lure kærligheden endnu engang i baggrunden, og jeg må sige den overraskede mig faktisk noget mere end Pi og Janus/Will's fortælling gjorde. Jeg havde bare ikke set den komme, men det var egentlig lidt fedt. 

Der sker rigtigt meget i løbet af denne del, og jeg var simpelhent opslugt at det hele og kunne slet ikke få nok af den! Selv en uge efter jeg har sluppet bogen og er i gang med anmeldelsen, føler jeg virkelig ikke at jeg er færdig med Noah, han er simpelhent bare stadig så interessant at følge. 
Ærligtalt var Noahs historie nok den jeg så mindst frem til, han har bare altid irriteret mig lidt, men jeg vil nu sige at hans historie er nok den der har holdt mig mest fanget, nysgerrig og spændt. 
Noahs fortælling er altså bare ret vild, men også ret hård! 
Men i denne del møder vi endnu engang nye folk, og som altid er de spændende, mystiske og stiller spørgsmål, men de er også levende og virker ægte.
I denne del får vi faktisk også lidt flere svar på hvem manden er som er fulgt efter Pi fra Australien, hvem den skøre gamle dame på gaden er og hvem der vil dem til livs, men den stiller også bare endnu engang så mange nye spørgsmål som virkelig gør en så frustreret over ikke at have fortsættelser med det samme at begynde på! 
Den fedeste detalje ved denne bog var nok at vi fik "før" kapitler, altså kapitler fra dengang hvor Noah og Pi boede i Australien, og hvad der skete der for Noah, og hvad der gjorde han er så meget imod Alban, og hvad der skete med hans far, og selv det satte gang i endnu flere spørgsmål som jeg higer efter at få svar på! 
Og så med den slutning bogen havde, jeg kan altså bare snart ikke vente på femte bog længere! 
Dette er altså en af mine ynglings serier, og jeg kan kun anbefale den! 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar