lørdag den 19. december 2020

Overraskelses bog / Anmeldelse: Asfalteksem.

Asfalteksem.

Titel: Asfalteksem. 

Forfatter: Line Wenzel. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 30/10-2020. 

Antal sider: 256. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse 
af forfatteren, så tusind tak til hende! 


Amalie.

1. Signe har slået op og opfører sig som en total kælling.
2. Signe er samtidig Amalies bedste veninde/klassekammerat/forsanger i deres band.
3. Der er spændinger i bandet på grund af punkt. 1 og 2.
4. Hele verden er befolket af bøffer eller Barbier, og Amalie orker ikke at tale med nogen af dem. Slet ikke en Barbie som smiler til hende hele fucking tiden og som insisterer på at være flink og tale pænt.
5. Det er alt for let at miste grebet når folk viser sig slet ikke at passe til de fordomme hun ellers støtter sig til.




Jeg har nu fået læst Asfalteksem, og hvor må jeg sige det var en god ungdomsbog, og jeg er imponeret over hvor godt Line har formået at begå sig med realisme genren. Dette er bestemt en genre jeg godt kunne tænke mig at se mere af fra Line! 

Asfalteksem tog mig med storm, da jeg først lige kom rigtigt i gang med den, kunne jeg slet ikke slippe den igen før jeg var færdig, og det tog mig bestemt ikke mange timer! 
Amalie som vi følger er en speciel pige, hun er stædig, anderledes og har sine egne holdninger som ikke er nemme at rykke ved. Og så mener hun at hele verdenen er befolket af bøffer og barbier, hvilket jeg synes var en smule underholdende, men også ret fordømmende af hende. 
Jeg nød at lære Amalie at kende, og da jeg sådan først kom rigtigt ind under huden på hende, kunne jeg virkelig godt fornemme hun indeholdte så meget mere end sin hårde facade og stædighed, hun var fuld af følelser, kaos og ungdoms frustrationer. Og så kunne jeg nu egentlig også ret godt lide at se den måde hun udtrykte sine følelser i sin musik på, men også bare hendes passion for musikken! 
Bogen her er ret kort, og det ikke fordi der sker vildt meget, men jeg vil alligevel sige at fra start til slut, kommer vi med Amalie ud på lidt af en udvikling personligt. I starten var hun meget stædig, hård og holdt hårdt på sine meninger om resten af verdenens befolknings personligheder. Men efter sit brud med Signe var det lidt som om hendes øjne åbnede sig, hun blev udfordret af en af de her barbier, og det gjorde hun begyndte at modnes lidt, og lægge nogle af alle de fordømmende tanker om dem på hylden. Og jeg vil sige jeg faktisk nød at følge den her udvikling i Amalie. 

Sproget i bogen er dejligt let og forståeligt, men passer også super godt i ungdommens sprog i dag, så den er let at forholde sig til og følge med i. Samtidig følte jeg også bare det lette sprog gjorde jeg bare fløj igennem bogen på ingen tid. 
Igennem bogen møder vi en god del personer, og jeg vil sige at Line har været super godt til at gøre dem alle spændende og livagtige. Jeg var bestemt nysgerrig på bandmedlemmerne og den her "Barbie" pige. De gjorde mig nysgerrig, og gav mig lysten til bare at læse videre og lære dem endnu bedre at kende! De havde sjæl, personlighed og energi, og det elskede jeg. 
Men Line er også fortsat god til at bruge en masse detaljer til at beskrive og detaljere alt med, og jeg havde derfor bare super let ved at læne mig tilbage og bare nyde bogen! 
Line har klaret sig rigtig godt med den her genre realisme, hun har været super god til at fremvise ungdommen, følelser, identitet, seksualitet og mange andre vigtige og spændende emner frem, og jeg håber virkelig hun vil gøre sig lidt mere i den her genre en dag, for det har hun virkelig klaret godt! 
Altså nød jeg at følge Amalie og læse Asfalteksem, og jeg kan virkelig kun anbefale jer læsere der elsker ungdomsbøger og realisme genren, at læse den! 




Bogen er tilsendt som overraskelse af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar