onsdag den 30. december 2020

Anmeldereksemplar: Brækkede ben og bristede hjerter. - En helt umulig jul.

En helt umulig jul. 

Titel: Brækkede ben og bristede hjerter. - En helt umulig jul. 

Original titel: Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul

Forfatter: Maria Ernestam. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 21/10-2020.

Antal sider: 299.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Brækkede ben & bristede hjerter. 

Der er ikke rigtig noget, der går helt, som den 42-årige Lisbeth Cederström havde tænkt sig. Ganske vist er hun glad for sit lille hus ved havet, som hun selv har købt, og hun trives som lærer i Frillesås, hvor hun har boet i fem år. Hun er godt nok single, men det er bedre end at være ulykkeligt forelsket.

Men da julen nærmer sig, går det hele i den forkerte retning. Skolelederen beslutter at give hendes elskede idrætstimer til en mandlig alpinmester og markedsføre skolen som skiskole. Lisbeths eks dukker op og er træt af sin glamourøse kæreste. Hendes søster, lægeklinikchefen Helene, har tænkt sig at føde sit fjerde barn hjemme, og Lisbeths bedste ven, Saras datter får problemer med politiet. Lisbeths køkken har en underlig lugt og skal restaureres af en ukendt håndværker, og for at gøre ondt værre har hendes mor tænkt sig at servere julemiddag allerede kl. 11 for børnenes skyld.



Brækkede ben & bristede hjerter var en bog jeg var ret spændt på at gå i gang med da det lød som en super underholdende julebog, og jeg må nu også sige at efter jeg selv har læst den er jeg nu helt tilfreds, den var sjov og interessant.
Jeg kunne nu godt tænke mig at læse mere af denne forfatter en dag.

Da jeg begyndte på bogen her må jeg nok indrømme jeg havde lidt svært ved at komme rigtigt i gang, den virkede en smule tør, deprimerende og kedelig, og jeg følte ikke helt jeg kunne med Lisbeth, men efter hun finder ud af hendes idrætstimer bliver taget fra hende, og hun kommer med en løgn, som føre til en større løgn, blev det hele altså bare en smule mere interessant, og efter det havde jeg altså også svært ved at lægge bogen fra mig igen. 
Lisbeth havde jeg det lidt svært ved i starten, hun virkede meget trist, deprimerende og utilfreds. Men det var lidt som om hun livede en smule op da hun får at vide en anden lærer skal overtage nogle at hendes timer. Hun fik altså lidt at kæmpe for, og så begyndte hendes personlige udvikling ellers bare at begynde. Hun gik igennem en del i den her bog, bl.a kommer hendes ekskæreste Harry tilbage ud af det blå og prøver at komme ind på livet af hendes igen trods han har en anden kæreste. Noget i hendes køkken begynder at lugte, hvilket resultere i at køkkenet skal renoveres, og så der den nye lærer, en virkelig forfærdelig mand, og så er der også bøvl med en dominerende søster og familie der ikke tager hensyn til hendes ønsker angående julen..
Lisbeth skal altså håndtere mange ting på en gang, men hun bliver stærkere, får lettere ved at sige fra og gøre det der er godt for hende, og hvad hun har lyst til. Det var en fed udvikling at se, og den var med til at jeg rent faktisk fik lyst til at læse videre, og ikke lægge den fra mig igen. 

Handlingen i bogen er super sjov, den gik fra at være kedelig og deprimerende i starten, til at være underholdende, sjov og skabe en julestemning som en julebog nu skal. 
Sproget i bogen er som sådan let nok, men man kan godt mærke hvis man er den lidt yngre generation at bogen måske lidt passer bedre til alderen 30+ trods man selvfølgelig godt som den yngre kan nyde og få noget ud af bogen her! Nu er jeg jo selv i 20erne, og jeg endte med at nyde bogen. 
Forfatteren Maria er super god til at beskrive og forklare alt med en masse detaljer, så man som læser nemt kan læne sig tilbage og bare nyde fortællingen uden problemer. 
Samtidig er hun også god til at få den enkle karakter vi møder til at stå frem på sin måde. Jeg nød at møde hver og en, lære dem at kende. Specielt sådan nogle som Margaret, Sara, Tobbe, Helena og Jonas Bonde. De trådte alle frem og jeg fik lyst til at vide mere om dem. Dog var jeg meget irriteret over Jonas Bonde, han var møg træls, en rigtig pralehals og fremme i skoene. Og så blev han altid omtalt med fornavn og efternavn, endnu mere træls, men jeg kan nu forestille mig det har været medvilje at lige han skal irritere læseren. 
Alt i alt vil jeg bare sige at Maria Ernestam har klaret den rigtig fint med denne julefortælling, og jeg kan kun anbefale at give den en rigtig chance, også trods den lidt trælse start på bogen! 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar