fredag den 11. december 2020

Anmeldereksemplar: Grøn klode #1. - Stormflod.

Grøn klode. 

Titel: Grøn klode #1. - Stormflod. 

Forfatter: Eva Munk. 

Forlaget: Klippe. 

Udgivet: 14/11-2020. 

Antal sider: 130. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så tusind tak til hende! 


Stormflod.

“Jeg burde fryse. Vi er kun i starten af marts. Men vandet har en beroligende virkning på mig.
Jeg forestiller mig mit lange brune hår, der spreder sig ud som tang, der danser stille under vandet. Et langt net af beskyttende tråde, der lægger sig over havets bund. Forsøger at redde det. Give det mere tid. Beskytte det for plastik.
Jeg er en havfrue, der lever for havets hemmelighed. De beskyttede skatte, som gemmes uberørt af menneskehænder.”

14-årige Tenna går i 8. klasse og bor i en lille by i Vestjylland. Hun samler tit skrald på stranden, fordi hun hader at se, hvordan mennesket ødelægger naturen.
En dag opdager hun gruppen @grønklode, hvor hun møder Pelle og A.K., der går lige så meget op i miljøet som hende selv. Sammen dedikerer de al deres tid til at sprede budskabet om en bedre verden. Men vejen mod en grøn klode er svær, og nogle gange er Tenna ved at miste modet ...




Grøn klode serien var en jeg var meget spændt på at gå i gang med, både fordi det lød som en spændende og vigtig bog, men også fordi dette er min første gangs oplevelse af Eva's skrivestil, så jeg var ret spændt på den! 
Bogen levede heldigvis op til de forventninger jeg havde, og gav mig en super læseoplevelse! 

Bogen her er ret så kort, så jeg var alligevel igennem den på få timer, men det at den var spændende og havde et vigtigt emne, gjorde også bare jeg blev mere nysgerrig og bare læste endnu hurtigere, og det helt bestemt en serie jeg glæder mig til en fortsættelse på! 
14 årige Tenna går meget op i miljøet, og er meget bange for at vi en dag ikke længere har en verden at leve i hvis folk bliver ved med at behandle vores natur og planet som vi gør. 
Tenna er en utroligt følsom pige, og der skal ikke meget til for at hendes verden bryder sammen, og modet svinder ind. Men hun kæmper og hun gør sit for en sundere og bedre verden, også selv om hendes venner ikke forstår hende.
Jeg kan godt lide Tenna, hun er så fuld af kampgejst og hun brænder virkelig for et bedre miljø, og jeg synes det var så fedt at se så ung en pige gå så meget op i det. Da jeg var 14 år gik jeg ikke op i meget andet end snapchat, insta, venner og make-up, og det oplever jeg stadig er fokusset for mange unge, så at se en gå så meget op i miljøet var inspirerende, og jeg tror virkelig måske også at denne bog med Tenna kunne inspirere andre unge i den alder, og selvfølgelig også de ældre! 
Bogen er som sagt kort, og hurtigt læst, men jeg vil sige jeg fik alligevel meget ud af den, og jeg mødte mange interessante karakterer, samtidig med jeg nød og blev nysgerrig på emnet. 

Sproget er super nemt, altså jeg fløj bare gennem teksten, og jeg er sikker på at den ville være god for selv den mindre trænede læser. Faktisk tror jeg også at det lette sprog ville gøre bogen til en god trænings bog hvis man ikke er så stærk i sin læsning. Men selv som den stærke læser, følte jeg nu alligevel jeg fik noget ud af bogen, og tænker at mange andre også ville kunne det. 
Dette er som sagt også min førstegangs oplevelse af Eva's sprog og skrivestil, men hvor må jeg sige jeg nød den! Sproget var fuld af liv, energi og følelser som virkelig påvirkede mig, men det var også spændende og fuld af detaljer. Eva er utroligt god til at beskrive sine omgivelser og karakterer, det var hvert fald ikke noget problem for mig bare at læne mig tilbage og nyde alt der nu skete. 
Samtidig vil jeg også sige at hun er god til at give sine karakterer liv, personlighed og energi, så jeg som læser fik en følelse af at de var ægte, og havde en baggrund man gerne ville kende til! 
Dette var altså bare for mig en super god læseoplevelse og førstegangs oplevelse af Evas bøger, og jeg glæder mig til at læse mere fra hende en dag! 
Og så vil jeg da lige slutte af med at anbefale bogen her! 



Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar