onsdag den 23. december 2020

Anmeldereksemplar: Julia & Jack.

Julia & Jack.

Titel: Julia & Jack. 

Original titel: Julia och Jack.

Forfatter: Anna Lönnqvist. 

Udgivet på dansk ved: Palatium books.

Udgivet på dansk den: 17/11-2020.

Antal sider: 318. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Julia. 

Det hele starter den weekend i New York. Egentlig er Julie rejst til USA for at være sammen med sin store kærlighed, som hun ellers kun har mulighed for at træffe i stjålne øjeblikke i sin lejlighed hjemme i Stockholm. Men da de møder Julias ekskæreste, Jack, er der ingenting, der går som planlagt. I farten kommer Julia til at lade, som om at hun og Rickard lever et helt andet liv, end de faktisk gør. Nemlig det liv, som hun drømmer om, og Julia bliver konfronteret med, om hun egentlig stadig ønsker den fremtid, hun troede? Er der stadig følelser mellem hende og Jack? Og hvem var det egentlig, der svigtede hvem dengang?

Samtidig får Julias søster et brev, hvis indhold hun ikke har tænkt sig at afsløre for nogen – slet ikke Julia. Men da Julia gør en besynderlig opdagelse, bliver det sværere og sværere for hendes søster at holde på den familiehemmelighed, der risikerer at ødelægge alt.



Så har jeg fået læst Julia & Jack, og hvor må jeg sige det var en interessant bog.
Jeg var ret spændt på at gå i gang med den, da jeg ikke kendte til forfatteren og derfor intet havde læst af hende før, men den lød også bare ret god, og det var den bestemt også. 

Da jeg begyndte på bogen her kunne jeg slet ikke slippe den før jeg var færdig, for jeg var ret så nysgerrig på hvordan det egentlig ville ende for Julia og Jack. 
Dog vil jeg sige at der var tider hvor jeg følte handlingen kørte lidt i ring, og derfor tabte den mig også et par gange, men jeg læste videre og nød alligevel bogen! 
Julia havde jeg det lidt svært ved i starten. Jeg brød mig ikke om de valg hun tager og det forhold hun var i. Og hendes personlighed irriterede mig sådan set også bare lidt. Men igennem bogen vil jeg sige hun gennemgik lidt af en udvikling, og jeg kom til i sidste ende at synes ret godt om hende. 
Jack havde jeg det sådan set også lidt op og ned med, men jeg havde ikke så meget imod ham som jeg havde med Julia i starten. Jeg synes bare han virkede meget stille og tilbageholdt i starten. 
Igennem bogen følger vi Julias synsvinkel, og hendes søsters, men vi følger desværre ikke Jack, hvilket jeg var meget skuffet over, jeg tror at jeg ville have følt mere for dem begge, hvis jeg havde fået en vinkel fra begge de parter. 
Igennem bogen sker der lidt, vi følger Julia og hendes kamp med forholdet til Rickard, men vi får også lidt af hende familie liv, og nogle flashbacks til hendes studie tid og forhold med Jack. Så der sker hele tiden lidt, men når vi fulgte hende og Rickard sammen, følte jeg desværre bare at det gik lidt i ring. Men jeg elskede stunderne hvor vi fik lidt familiedrama, minder med Jack og generelt nye stunder med Jack efter de har været fra hinanden så længe. 
Det var en medrivende bog det meste af tiden, og jeg kunne bestemt godt finde på at læse mere af denne forfatter en dag, hvis hun selvfølgelig udgiver mere på dansk. 

Sproget i bogen var dejligt let, og jeg havde ikke rigtigt på noget tidspunkt svært ved at følge med. Dog var der lige et par gange med de her flashbacks med Jack og studietiden hvor jeg godt kunne blive lidt forvirret fordi der ikke var markeret med at det var fortiden særligt tydeligt. 
Anna har været rigtig god til at bruge massere af detaljer til at beskrive og detaljere omgivelser, følelser og folk i løbet af bogen, og det var egentlig også med til jeg følte jeg bare fløj igennem bogen. 
Men hun har også været helt okay til at få sine bipersoner og hovedpersoner til at stå tydeligt frem, så jeg fik en tydelig fornemmelse af hvem de hver især var, men også så de virkede ægte og interessante. Jeg var specielt nysgerrig på Julias søster Petra som vi også fik et par enkle kapitler fra, hun virkede som en kvinde med meget i baggrunden. 
Så alt i alt vil jeg sige at dette var en helt udmærket bog, som jeg helt bestemt kan anbefale til jer læsere der elsker drama, kærlighed og familie! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar